Ahir, divendres 2 de desembre de 2011, algunes de les meves companyes van recitar una poesia. Jo, com que el divendres anterior ja vaig recitar la meva, vaig poder dedicar-me a escoltar-les totes més tranquil·lament. No obstant això, cal dir que aquests dos dies que portem recitant hi ha hagut una varietat considerable pel que fa als temes; algunes tractaven sobre el mar, altres sobre la vida, l'amor, la natura, la història i fins i tot sobre un cranc, titulada "el cranc" que la va recitar la Clara Gil... però n'hi va haver una que vertaderament em va posar la pell de gallina, la que va recitar l'Helena Guirao, l'autor de la qual és en Salvador Riera i la poesia es titula: "Tinc Alzheimer"de debò que val la pena llegir-la.
En general, totes les companyes que havien de recitar portaven les poesies molt ben treballades, en el ferrocarril i ens diferents clases les podia escoltar recitant-les sense equivocar-se. I a l'hora de recitar davant de la resta de companyes també ho van fer bastant bé, tenint en compte la situació; estar davant de 30,40 persones.
La veritat és que amb aquestes dues sessions t'adones com la poesia serveix molt bé per expressar sentiments, preocupacions, admiracions, alegries. Són molt personals i cadascuna d'elles té quelcom a dir. N'hi ha algunes que et permeten reflexionar molt i adonar-te de quina visió tens del món que t'envolta.
Aquí us adjuntu un vídeo per les persones que encara no hagin recitat que dóna consells per una bona recitació de poemes (és molt semblant al que ens ha dit la Rosa Soler) però val la pena escoltar-ho:
El que no he comentat és que com que recitar una poesia en mig de 70 persones imposa bastant, abans de fer-ho amb la Rosa Soler vam estar uns minuts fent tècniques de relaxació i gràcies a la qual et permet estar més relaxada tot i que els nervis sempre hi són present.
Quan vam acabar la recitació, vam estar revisant blocs de companyes per veure els encerts i els errors què fan i per millorar-ho, i vam tornar a repetir què hem de fer perquè el nostre bloc estigui bé:
- Cal que concretem
- Que fem servir un llenguatge estàndar
- Que no hi hagin errrors ortogràfics
- Que tinguem permís si volem mencionar a algú
- Que es faci menció de tot el que es va fent i que a més, aprofundim
- Que no només hi hagi lletra, que hi hagin altres suports com imatges, vídeos, àudio....
Així doncs, ara a posar-ho en pràctica!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada