dilluns, 10 d’octubre del 2011

Classe Seminari

Avui a classe de Seminari hem dedicat la major part del temps a l'Actualitat Educativa, en què dues companyes ens han exposat dos notícies, una sobre la retallada de sous i l'altre sobre unes nenes que es rebel·len per les normes de vestimenta del seu col·legi i que els seus pares havien obligat a què es duguessin a terme. Hem obert un debat sobre aquesta última qüestió i hem vist com dur uniforme té els seus avantatges com ara que no hi ha discriminació per la roba que duu cadascú... tot i que trobem excessiu que a batxillerat sigui obligatori duu uniforme. També un company ens ha fet una lectura en veu sobre el llibre: el violí d'Auswitch i em extret temes com la importància de la memòria, i de NO oblidar el succeït, o el càstig corporal. Pel que respecta al segon tema, si és cert que una o dues bufetades a un nen/a pot servir però no és la manera adequada i com el càstig corporal pot repercutir al nen/a creant així pors, inseguretat, inferioritat a l'infant. També hem fet la interpretació i descripció d'una imatge que m'ha tocat a mi i aquí us adjunto el text i la fotografia escollida:
En aquest collage s’observen dues fotografies de la mateixa mida, per una banda, i a part l’esquerra, es veu el papa de Roma, Benedicte XVI, amb una indumentària destacada i completament d’or, fent un discurs, en canvi, a la part dreta,  i en un primer pla, s’aprecien dos nens, totalment nuus, passant fam, prims, i poc saludables. Gran paradoxa oi? Una imatge no té res a veure amb l’altre, ens trobem amb dos extrems sense equilibri. És just? El que jo percebo  quan miro la primera imatge, és hipocresia, luxe, ràbia, indignació, incoherència mentre que quan miro l’altre veig a dos nens desprotegits, vivint en unes condicions infrahumanes, i les seves mirades desperten tendresa, infelicitat i d’alguna manera demanen ajuda. 
Suposo que la finalitat del muntatge és destacar però sobretot criticar/denunciar aquest món que ens envolta. De veritat estem al segle XVI? Com podem permetre que cada dia es morin milions de nens, mentre un futbolista, polític o el mateix papa els podria proporcionar una vida més digna amb tot el que guanyen. No hi ha un decret que dius que tots som iguals, així doncs, on és aquesta igualtat? Quina necessitat hi ha que el papa llueixi aquests anells, aquest  barret, aquest seien d’or? No podríem viure amb harmonia tots els països, continents sense haver-hi tanta diferència econòmica, de poder...

En definitiva, ens queda molt camí per fer, molt pel que lluitar si volem aconseguir un món just, sense discriminacions, sense pobresa, on tots els ciutadans estiguem en unes condicions semblants i per tant, puguem parlar d’ IGUALTAT!
Al acabar, hem reflexionat i he vist la fredor, la poca cooperació dels que tenen més fama (polítics, futbolista..) que només els hi importa el poder, els diners, egoisme absolut....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada