dimecres, 28 de setembre del 2011

VALORS I USOS DELS BLOCS

El 27 de setembre a classe de GTIC parlàvem sobre els blogs i la importància d'aquests. Així que he penjat aquesta presentació que tracta sobre aquest tema.
M'agradaria destacar l'apartat sobre els valors positius i negatius que comporta tenir un blog, i algunes raons per fer servir els blocs en l'educació, ja que, ens és molt proper i  alhora  crec que és interessant tenir-ho clar.
A més, llegint el llibre Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents t'adones com a partir d'un blog, tan fàcil de manejar, podem transmetre coneixements, reflexionar, expressar idees, opinar...  aprenent així moltíssimes coses més entre tots. També  dóna consells a l'hora de crear una entrada com per exemple:
- Utilitzar una estructura clara que faciliti la lectura; un tema estructurat en uns quants paràgrafs.
- L'ús de recursos tipogràfics (negreta, la numeració...). 
- La reutilització de fragments aliens, ús de cites i enllaços de fonts.
- L'ús de multimèdia (imatge, àudio, so...).
- Un estil informal i espontani, però respectuós amb les normes ortogràfiques....
 Però això no és tot, també,  s'aprenen paraules noves com: "edublogs","blogosfera"... enriquint així el nostre vocabulari, entre les qual m'agradaria destacar aquestes dues:
Blogosfera: és el terme amb al qual s'agrupa la totalitat de weblogs. On els blogs estàn conectats per mitjà d'enllaços, comentaris, etc.Un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de  comportament que possibiliten la comunicació de manera global.
Web 2.0: és una nova web basada en comunitats, on els usuaris són els creadors dels continguts, on per damunt de tot hi ha comunicació. Els usuaris creen i organitzen els continguts i per tant, s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica.

dissabte, 24 de setembre del 2011

DELICIOUS

A la última sesió del dimarts 20 de setembre, a classe de GTIC vam veure webs amb diferents utilitats, amb la que ens vam centrar va ser amb el DELICIOUS, gràcies aquest podem guardar totes les pàgines web que ens agradin. D'aquesta manera sempre hi tindrem accès, i no les perderem, malgrat no estiguem a casa.
Aquí us deixo aquesta presentació que ens explica què és, els avantatges i desvantatges, perquè fer-lo servir en educació...

divendres, 23 de setembre del 2011

EL TWITTER

El dijous 22 de Setembre a la classe GTIC vam començar a mirar diferents blocs de companyes a fi d' aprendre tots a millorar-los ja que ens estem iniciant en aquest nou món.

També en Jordi Simón ens va introduir en el món del twitter, una xarxa social que permet enviar missatges de text o tweets, les persones usuàries poden subscriure's als tweets d'altres i això se li'n diu "seguir-lo" ens ha ensenyat el seu twitter i la gent interessant a la qual segueix . Ens ha dit que ens fem un twitter ( el meu és crisvillarongaa), i comencem a investigar i a seguir gent  interessant sobretot relacionades amb el món de l'Educació. Però també hem aprés altres coses com per exemple a fer servir els hashtag, (es fa amb el símbol "#" per ordenar els nostres tweets) la diferència entre twittejar o retwittejar, a citar persones i d'altres.

Aquí us adjuntu un tutorial perquè  us sigui més fàcil entendre i fer funcionar el twitter:

CLASSE COED

Avui, a classe de COED (comunicació oral, escrita i digital) hem parlat, entre altres qüestions, sobre el llenguatge i la llengua. A través d'un article de TUSON. J (1984). Lingüística, que ens va donar la Rosa Soler a la darrera classe del dia 16-09-2011. Havíem de definir per avui què era la llengua i què era el llenguatge. Algunes persones han llegit les seves definicions i finalment hem aprofundit sobre el tema, fent-nos adonar la Roser que el llenguatge és més que un mitjà de comunicació, ja que els éssers humans som la única espècia capaç de parlar. A més, el llenguatge és el suport de la memòria (on hi ha els pensaments, records...) així tot el que dipositem en ella no és una simple suma, sinó una novel·la individual, però a la vegada, col·lectiva per a la societat. També  hem vist que ens és més fàcil pensar amb paraules que amb imatges, ja que, els éssers humans pensem en paraules. No obstant això, no naixem sabent parlant, només tenim la capacitat innata de parlar, així doncs, és importantíssim desenvolupar-la correctament. Nosaltres, els humans,ho comecem a fer a partir dels 12-14 mesos de vida i sempre amb el mateix procés: primer pronunciem una paraula, i després ja començarem a construir frases senceres. Finalment, hem acabat parlant de les llengües com a "autèntics monuments de la naturalesa", un sistema de signes orals (una paraula), reflectit sovint en un codi escrit (lletres) propi d'una comunitat.

dimecres, 21 de setembre del 2011

EXERCICI GTIC

Edu3.cat


IDEES MÉS RELLEVANTS:
Primerament, Vannevar Bush proposa un model per millorar la comunicació científica segons el qual cal operar igual que ho fa la ment humana, per associació d’idees (fins i tot va imaginar una màquina per posar-ho en pràctica). Tanmateix, a causa de la escassa tecnologia de l’època es va fer impossible dur-ho a terme.
Segonament, com la tecnologia avança, Ted Nelson elabora un projecte, el “Xanadu”, una xarxa com Internet, però inventada 30 anys abans, (tampoc tingué èxit) però va promoure a l’aparició del hipertext, i hipermèdia.
Finalment, Douglas Englebart, va fer una sèrie d'invents crucials. Per exemple,el ratolí, un dispositiu que permetia una comunicació interactiva. Gràcies això van néixer els programes interactius (el de més èxit foren els videojocs).

dijous, 15 de setembre del 2011

PRESENTACIÓ

Hola! em dic Cristina Villaronga, i sóc estudiant de primer curs en el grau d'Educació Infantil a la Universitat Ramon Llull,  Blanquerna.  Avui a classe de GTIC el professor ens ha fet crear un blog. Aquest és el meu primer  espai personal, però alhora, és un espai públic per poder gaudir amb tots vosaltres tot tipus d'experiències, idees, publicar notícies... o qualsevol document útil per a la nostra formació com a mestres. Així doncs, prometo actualitzar-lo un cop per setmana com a mínim. Ah, i  no dubteu en comentar, o preguntar qualsevol qüestió que no entengueu.

Moltés gràcies.